+31 592 201 001 info@turtlecreations.nl

SLS 3D Printen is nu goedkoper dan ooit met de Sinterit Lisa

SLS 3D Printen is nu goedkoper dan ooit met de Sinterit Lisa

De firma Sinterit kondigt voor hun Lisa een ongehoorde prijsverlaging aan in het voorheen zeer kostbare domein van SLS 3D printing.

Sinterit Lisa SLS 3D PrinterDit Poolse bedrijf stond al bekend om hun degelijke en attractief geprijsde SLS 3D printer Lisa. Deze machine print robuuste nylon 3D modellen met behulp van een thermoplastisch poeder. Er is al veel over geschreven en de samples die wij in handen hebben gehad zijn indrukwekkend. Maar nu hebben zij de markt volledig opengebroken. Waar hun SLS 3D printer Lisa begin deze week nog €12.500 kostte is deze prijs meer dan gehalveerd naar het opmerkelijke bedrag van €4.990 . Hun technische experts hebben hun machine sterk doorontwikkeld. Daarnaast hebben ze ook hun distributie en online platform verbeterd waardoor ze de prijs nu sterk hebben kunnen reduceren. Hun doel was altijd al om het Selective Laser Sintering 3D printen voor een veel grotere groep bereikbaar te maken. Waar je doorgaans in de categorie €100.000+ uitkomt hebben zij hun positie nu nog verder versterkt.

 

Van Lisa tot complete Sinterit oplossing

Sinterit Lisa SLS 3D Printer Bundle

Sinterit biedt nu twee varianten aan. De Sinterit Lisa als losse machine en een bundel met daarin een speciale zeef- en straalunit. Hiermee kun je snel en eenvoudig je prints schoonmaken en nabewerken. Met een richtprijs van €8.990 voor die bundel zitten ze nog steeds ruim onder elke gangbare prijs. Dat zegt wat binnen een segment dat voorheen gedomineerd werd door EOS en 3D Systems.

De keuze voor 3D printen met SLS techniek is een logische voor extreem complexe en ook samengestelde modellen of “interlocking parts”. Je wordt immers niet meer gehinderd door printspecificaties. Omdat je modellen tijdens het printen volledig omsloten worden met poeder is er steun vanuit elke richting. Speciale oriëntaties en supportstructuren zijn niet meer nodig. Modellen kun je opstapelen in je volledige printvolume. Zelfs het toevoegen van modellen tijdens het printen is geen probleem. Zeer dunne wanden en spijlen binnen geavanceerde designs zijn nu relatief eenvoudig te printen. Omdat ze in de regel van nylon zijn is de sterkte van geprinte modellen bijzonder groot en daarmee ook de praktische inzetbaarheid.

Het volledige Sinterit assortiment is binnenkort verkrijgbaar bij Turtle Creations. Voor meer informatie, het aanvragen van een offerte of sample print kun je met ons contact opnemen.

Roland Nikolic

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

Schrijf je in voor de nieuwste products updates op het gebied van 3D printen!
We houden niet van SPAM dus je kunt je  op elk moment uitschrijven. (GDPR compatibel)
Inschrijven
close-image