+31 592 201 001 info@turtlecreations.nl

De Polybox filamenthouder van Polymaker nu verkrijgbaar

De Polybox filamenthouder van Polymaker nu verkrijgbaar

Vanaf vandaag is de PolyBox van PolyMaker via Turtle Creations beschikbaar. Dit is een filamenthouder die zorgt voor een optimale droge omgeving voor het filament.
Veel filamenten zijn sterk hygroscopisch en trekken dus vocht aan. Vocht, dat voor veel problemen tijdens het printen kan zorgen. Vooral de speciale filamenten zoals Nylon zijn hier erg gevoelig voor. Er ontstaan bubbels die het printresultaat zeer nadelig beïnvloeden. Een goede opslag van je filament is dan ook van groot belang. Met een goede opslag van het filament, ook tijdens het printen, wordt met deze filamenthouder het printresultaat geoptimaliseerd.
In de PolyBox kunnen twee spoelen van 1kg of één spoel van 3kg worden geplaatst. De spoelen staan op twee stangen die rusten op kogellagers. Hierdoor kan de spoel vrij draaien. Met behulp van zakjes silica gel wordt de lucht gedroogd en met de ingebouwde hygrometer is het vochtgehalte binnenin de PolyBox uit te lezen. Het deksel sluit goed aan om zo de lucht buiten te houden en is voorzien van zes rubber doppen voor de doorvoer van het filament.
Met behulp van de PolyBox is het nu mogelijk om grote spoelen te gebruiken met 3D printers die niet geschikt zijn om deze grote spoelen aan op te hangen. Neem bijvoorbeeld de MakerBot 3D printers, het wordt nu mogelijk om grotere of afwijkende spoelen te gebruiken en deze tegelijkertijd tegen vocht te beschermen.
Het volledige assortiment van PolyMaker producten is bij ons al op aanvraag leverbaar en komt binnenkort ook in de webshop. De PolyBox is nu direct te bestellen via onderstaande link.

Roland Nikolic

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor de nieuwste products updates op het gebied van 3D printen!
We houden niet van SPAM dus je kunt je  op elk moment uitschrijven. (GDPR compatibel)
Inschrijven
close-image