+31 592 201 001 info@turtlecreations.nl

Nieuwe Z-Suite functionaliteit: Externe Materialen

Nieuwe Z-Suite functionaliteit: Externe Materialen

Zortrax heeft als een van de laatste fabrikanten het gebruik van andere materialen dan de eigen vrijgegeven voor hun machines. Nu is het dus mogelijk om te experimenteren met ander filament vanuit de eigen software van Zortrax en ook zonder dat de garantie hierdoor vervalt.
Vanaf het begin heeft Zortrax voor een gesloten systeem gekozen. Bij de machines van de Poolse fabrikant was het alleen mogelijk om de eigen materialen te gebruiken. De software die bij de machines wordt geleverd, Z-Suite, had geen mogelijkheid om de temperatuur van de extruder in te stellen. Ook was het niet mogelijk om andere software te gebruiken zoals bijvoorbeeld Simplify3D.
Er zijn wel oplossingen in de markt om de temperatuur van de extruder te regelen, maar die vereisen een modificatie van de machine en zorgen er zeker voor dat de garantie van de machine vervalt.
Hierin is met de laatste versie van Z-Suite verandering in gekomen. Vanuit de advanced settings is de temperatuur van de extruder nu te regelen. Deze optie is hiermee direct beschikbaar voor alle bestaande klanten.
Zortrax heeft de garantie voorwaarden ook aangepast aan deze nieuwe wijziging. Het is dus ook officieel toegestaan om ander materiaal te gebruiken. Support op de juiste settings geven ze echter niet. Het is aan de gebruiker om uit te vinden wat de beste settings zijn voor zijn of haar materiaal. Wel bied dit nieuwe mogelijkheden voor bestaande en nieuwe gebruikers. De machine zit degelijk in elkaar en prijs technisch is het ook een goede printer. Door deze wijziging is de printer nog aantrekkelijker. Ons grootste struikelblok was ook vaak dat gebruikers de mogelijkheid willen hebben om ook andere materialen te gebruiken. De machines worden veel gebruikt voor het vervaardigen van prototypes en engineering materialen die daar bij passen zijn dan hard nodig. Nu heeft Zortrax een mooie lijn met materialen en kleuren, maar er is altijd ruimte voor meer.

Peter Groen

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

Schrijf je in voor de nieuwste products updates op het gebied van 3D printen!
We houden niet van SPAM dus je kunt je  op elk moment uitschrijven. (GDPR compatibel)
Inschrijven
close-image