+31 592 201 001 info@turtlecreations.nl

Bij Turtle Creations aan het juiste adres voor uw FabLab inrichting

Als totaalleverancier voor rapid prototyping zijn wij de aangewezen partij voor de inrichting van een FabLab. Bent u van plan een FabLab omgeving in te richten of een werkplaats voor het ontwikkelen van prototypes neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies over wat wij voor u kunnen betekenen.

In 2009 is FabLab Groningen van start gegaan. Indertijd is de complete inrichting door ons samengesteld. Ook hebben we daar 4 jaar het LabManagement, begeleiding van gebruikers en de trainingen verzorgd. Het laatste FabLab dat we hebben ingericht zit in de Health Hub in Roden. Ook hier hebben we de complete inrichting met apparatuur verzorgd. Ook het opstellen van de lijst met aansluitpunten en afzuiging voor de lasersnijder en de soldeerwerkplekken hebben we begeleid.

Wat is een FabLab?

Een FabLab is een werkplaats met digitaal aangestuurde apparatuur om snel prototypes te maken van producten. Enkele kernapparaten zijn:

  • Een lasersnijder
  • Een 3D printer
  • Een snijplotter
  • Een CNC frees

Met deze basis van apparaten kun je vrijwel elk product vervaardigen. Dit zal dan ook een enorme boost geven aan het ontwikkelproces.

Er zijn meerdere FabLabs in de wereld en deze staan ook met elkaar in verbinding. Door uitwisseling van ontwerpen en de digitale productiemethodes kun je gemakkelijk samen werken aan projecten. Een mooi voorbeeld hiervan kun je vinden op de levendige gemeenschap van Thingiverse. Hier worden 3D bestanden voor de 3D printer uitgewisseld. Hierdoor kun je direct aan de slag met een groot aantal projecten en deze naar eigen wens aanpassen.

FabLab  Health Hub Roden

In Roden is in de Health Hub een FabLab geopend. Hier vindt je alle apparatuur die in een FabLab aanwezig moet zijn. De focus voor dit lab ligt op het ontwikkelen van medisch technologische apparatuur. Bij de Health Hub zijn zo’n 50 bedrijven aangesloten. Het doel is om kennis uit te wisselen en innovatie te bevorderen. In het FabLab in Roden staat de volgende apparatuur:

In het Lab in Roden hebben wij de volledige inrichting mogen verzorgen. Ook het plannen van de voorzieningen zoals afzuiging voor de laser, stroompunten en netwerkaansluitingen zijn hierin opgenomen. Het Lab in Roden is door ons volledig functioneel en getest opgeleverd.

Kortom wij kunnen uw complete werkplaats inrichten!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies over de inrichting van uw eigen lab of met vragen over de apparatuur.

 

 

Het FabLab in de Health Hub in Roden

Schrijf je in voor de nieuwste products updates op het gebied van 3D printen!
We houden niet van SPAM dus je kunt je  op elk moment uitschrijven. (GDPR compatibel)
Inschrijven
close-image