FAQ items aan het laden...

De meeste bedrijven willen wel innoveren maar weten niet hoe. Er worden dure machines aangeschaft en trainingen ingekocht om medewerkers op te leiden deze machines te gebruiken. Meestal blijft het daarbij en wordt verwacht dat de innovatieve ideeën dan vanzelf komen.
Helaas is dit niet zondermeer het geval. Veelal ontbreekt de ervaring om daarwerkelijk op een nieuwe manier naar de bestaande ontwikkeling te kijken.

Mijn naam is Peter Groen. Sinds 2008 houd ik me bezig met prototype ontwikkeling en 3D printen. ik help bedrijven om sneller te innoveren. Dit doe ik doormiddel van trainingen, workshops en advies. Ook geef ik regelmatig lezingen over hoe bedrijven 3D printen kunnen inzetten om innovatie en ontwikkeling te versnellen. Doordat ik zelf ook heel regelmatig projecten doe waarbij ik zowel het ontwerp als het daadwerkelijk printen uitvoer, kan ik goed beoordelen waar behoefte aan is binnen een bedrijf.
Kun jij ook wel wat hulp gebruiken op het gebied van innovatie? Lees dan snel verder.

Inventariseren

995

Starten

2.995

Innoveren

4.995

Inventarisatie

In één dag kijk ik waar de kansen liggen voor 3D printen binnen uw organisatie. Door mee te kijken en vragen te stellen aan de medewerkers, kan ik een goed beeld krijgen van waar de kansen liggen. Dit kan soms in kleine dingen zitten die niet direct opvallen. Door mijn jarenlange ervaring met 3D printen, kijk ik op een andere manier naar de dingen om me heen en zie ik vaak kansen waar andere die niet direct zien.

Rapportage

De kansen worden in kaart gebracht en verwerkt in een kort rapport. Met dit rapport kun je zelf aan de slag gaan of het goed een mooie basis om verder te kijken hoe je de bevindingen in de praktijk kunt brengen.

Bespreking

Gezamenlijk gaan we de uitkomst van het rapport besproken en bepalen wat de volgende stap zou kunnen zijn om daadwerkelijk aan de slag te gaan met producten die we in de inventarisatie hebben gevonden.

Aankoop begeleiding

Uit de inventarisatie komen een of meerder producten die relevant zijn voor uw organisatie. In de aankoop begeleiding gaan we bespreken hoe je deze producten het best kunt fabriceren en welke print techniek je daar voor nodig hebt. We zullen bespreken welke ambities horen bij deze producten en daaruit volgt een advies voor de aankoop van een machine.

Training

Om snel aan de slag te gaan met deze nieuwe techniek en machine, verzorg ik een training. Deze training stelt je in staat om sneller te kunnen starten met alle techniek en we zullen toewerken naar een snelle uitvoer van de producten uit de inventarisatie.
Na de training ga je zelf aan de slag met de 3D printer. Hoewel je in de training antwoord krijgt op de meeste vragen, zul je als je zelf aan de slag gaat altijd nog iets tegen komen wat we niet hebben behandeld. Deze vragen kun je later dan nog stellen.

Begeleiding traject 6 maanden

Om helemaal goed aan de slag te kunnen, kan ik je begeleiden over een langere periode. Zo kan ik je ondersteunen met je 3D CAD ontwerp, de instellingen om je ontwerp daadwerkelijk te printen en je te begeleiden in het daadwerkelijke printen. Je kunt me vragen stellen per mail, of we plannen een telefonische afspraak in of een video chat. Zo kan ik live met je meekijken en je tips en advies geven.
Met dit traject reserveer ik een uur per week voor je zodat je altijd kunt rekenen op mijn ondersteuning.