+31 592 201 001 info@turtlecreations.nl

BB Cure UV Curing Ovens nu exclusief bij Turtle Creations

BB Cure UV Curing Ovens nu exclusief bij Turtle Creations

Turtle Creations biedt exclusief de onmisbare schakel in het SLA Printproces aan: BB Cure UV Curing Ovens. Na het printen met een SLA 3D Printer die met UV gevoelige resins werkt, moeten de prints “gecured” worden. Hiervoor zijn twee zaken nodig: UV licht met de juiste frequentie en warmte. Alleen dan kunnen zij  op hun optimale technische sterkte komen. Turtle Creations is dan ook blij met de BB Cure in hun assortiment. Als enige zakelijke 3D specialist in Nederland, mogen zij de hele range te voeren.

Er zijn binnen de range van BB Cure UV Curing stations drie versies beschikbaar, met elk een eigen specialisme. Elk model kan de Formlabs standaard resins curen, maar de speciale resins hebben een uniek eigen proces nodig.

BB Cure UV Curing Oven

BB Cure versies

  • Jewelry – Dit is de enige versie die de “castable” resin van Formlabs kan curen. Castable resin kan gebruikt worden met de verloren-was-methode, daarom is deze ook met name populair bij sieraadontwerpers.
  • Technical – Dit model is bedoeld om de technische resins van Formlabs mee te curen. Daaronder zijn de: High Temp, Durable en Flexible resin, allemaal zeer in trek in de wereld van Rapid Protoyping
  • Dental – De naam zegt het al. Deze uitvoering is gemaakt om te hoogwaardige Dental SG van Formlabs en andere toekomstige Medical Grade resins na te behandelen.

De BB Cure UV Curing Stations werken op een maximum temperatuur van 60°C,  en het UV licht wordt dankzij de vele speciale LED’s in 360° op uw prints geschenen. Zodoende dringt het UV licht diep door in uw prints om zo de sterkte en stabiliteit van het hele model te maximaliseren. Na behandeling zijn de 3D prints uitgehard en droog, dus klaar voor gebruik.

Kijk in onze webshop voor meer informatie en om direct te bestellen.

Roland Nikolic

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

Schrijf je in voor de nieuwste products updates op het gebied van 3D printen!
We houden niet van SPAM dus je kunt je  op elk moment uitschrijven. (GDPR compatibel)
Inschrijven
close-image