Turtle Creations is specialist in 3D printen, 3D scannen en andere rapid prototyping technieken zoals lasersnijden. Wij adviseren klanten over welke techniek en apparatuur het best bij hun behoefte past.
Dit doen we door met je in gesprek te gaan over wat je nodig hebt om jouw doelen te realiseren.
Nieuwe technieken als 3D printen zijn niet altijd makkelijk om mee te beginnen en kosten tijd om op stoom te komen. Om te zorgen dat je snel aan de slag kunt, geven we trainingen en workshops.
 
Het starten met 3D printen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zowel met het printen als ook met het ontwerpen. Er zijn ook verschillende technieken die allemaal hun eigen voor, maar ook zeker nadelen hebben. Laat je voordat je een machine aanschaft, dan ook goed informeren. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze, en voorzien je van een eerlijk en duidelijk advies. Door alle verhalen in de media en de soms buitenproportionele verwachtingen, betekend in sommige gevallen dat je ook te horen krijgt dat 3D printen niet past bij jou toepassing. Ook hier staan we voor. We willen je niet een machine verkopen waar je na een korte periode achter komt dat je niet kunt gebruiken. We willen graag jou als klant voor de lange termijn.
We zijn  geen pure verkopers, maar techneuten met een passie voor techniek. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor het advies over 3D printen.
 
Voor het inrichten van een digitale werkplaats zoals een Fablab worden we helemaal enthousiast. Hierin kunnen we onze expertise maximaal kwijt. Van het inrichten van de ruimte tot het bepalen welke apparatuur het best bij de ruimte en de doelstelling van het lab past. Vragen als; Waar kan ik het best de lasersnijder plaatsen? Welke afzuiging heb ik nodig? Wat is de beste plek voor een CNC frees? Welk meubilair is handig voor een FabLab? Hoeveel stroompunten heb ik nodig en waar?
Zomaar een greep uit vragen die veel van onze klanten hebben. Samen met jou bepalen we de beste setup voor jou situatie. De volledige inrichting van de ruimte, bij voorkeur in een vroeg stadium, kunnen we voor je verzorgen. Ben jij klaar voor de volgend stap? Neem dan contact met ons op.